Ce fel de ușă de garaj să aleg?

Există multe tipuri de uși de garaj pe piață. Dacă în trecut cunoșteam doar ușile de garaj din lemn, la ora actuală acestea pot fi fabricate din materiale variate și au moduri de deschidere diferite.

Pe care dintre tipurile de ușă de garaj este cel mai bine să îl aleg? Acest lucru depinde de mărimea garajului dumneavoastră, de spațiul de deschidere, de scopul garajului (parcarea mașinii, trecerea persoanelor prin garaj etc.) și, în cele din urmă, de dorințele estetice și anume ca ușa să se potrivească cu aspectul casei.

Ușile de garaj cu două canaturi

Ușile de garaj cu două canaturi au formă clasică. Ele pot fi din: lemn, aluminiu, plastic, și pot avea și geamuri sau elemente din sticlă.

Avantajul ușilor cu două canaturi este posibilitatea deschiderii dintr-o singură parte, manual sau cu telecomandă. Sunt ideale pentru spații și garaje mici. Se deschid spre exterior.

Materiale: aluminiu, lemn, PVC
Avantaje: Sunt adecvate și pentru intrarea persoanelor, deschiderea se face dintr-o singură parte.
Dezavantaje: sunt adecvate doar pentru garaje mici.


Ușile de garaj cu două canaturi

Ușile de garaj secționale

Ușile de garaj secționale sunt cele mai populare uși de garaj. Au o durată lungă de viață și nu necesită mult spațiu pentru a se deschide, așa că sunt potrivite pentru garajele aflate chiar lângă drum și trotuar.

Distingem două tipuri de uși secționale: cu deschidere verticală (spre tavan) și cu deschidere laterală. Acestea din urmă sunt potrivite pentru garajele joase, care prezintă obstacole pe tavan (corpuri de iluminat sau țevi) și de aceea nu permit deschiderea verticală.

Materiale: De obicei, sunt fabricate din metal zincat, aluminiu sau lemn.
Avantaje: Necesită puțin spațiu pentru deschidere, sunt adecvate pentru garajele de orice dimensiuni (joase, mari și largi), asigură o bună izolare.
Dezavantaje: Au prețuri mai ridicate.


Dvižna sekcijska garažna vrataUșile de garaj secționale

Cereți oferte gratuite pentru ușă de garaj

Ușile de garaj basculante

La fel ca ușile secționale cu deschidere verticală, se deschid spre tavan. Sunt realizate dintr-o singură piesă, astfel încât să nu se rupă. Au nevoie de mai mult spațiu pentru a se deschide, mai ales în fața garajului.

Sunt adecvate pentru clădiri mai puțin pretențioase, care nu necesită multă izolație. Avantajul lor este, de obicei, prețul mai redus. Dezavantajele, pe care le prezintă, constau în greutatea lor considerabilă și, prin urmare, durată lor de viață mai scurtă.

Materiale: De obicei, sunt fabricate din tablă zincată.
Avantaje: Nau prețuri mai mici.
Dezavantaje: Vau greutate mare, durată de viață mai scurtă, necesită mai mult spațiu pentru a se deschide.