Sfaturi
Zugravi
7 sfaturi pentru alegerea culorii fațadei

7 sfaturi pentru alegerea culorii fațadei

Intenționați să vă vopsiți fațada? Pentru dumneavoastră am pregătit câteva sfaturi privind alegerea culorii fațadei.

1. Acordați atenție armonizării culorii fațadei cu restul elementelor casei

Culoarea fațadei trebuie să se potrivească cu culoarea acoperișului, a jgheaburilor, a ferestrelor, a storurilor și a gardurilor, ca și a tuturor celorlalte elemente exterioare ale casei și împrejurimilor acesteia.

Citiți mai multe despre cele mai bune combinații de culori pentru fațadă în articolul 5 idei de combinare a culorilor fațadei.

Acordați atenție armonizării culorii fațadei cu restul elementelor casei

2. Acordați atenție armonizării culorii cu clădirile vecine

Pentru fațada casei, alegeți o culoare care să nu fie în contrast izbitor cu împrejurimile acesteia. Veți face o alegere bună, dacă veți ține cont și de culorile caselor vecine. În acest fel, aspectul cartierului dumneavoastră va fi mai armonios.

Cereți oferte gratuite de la zugravi

3. Verificați, care sunt culorile predominante ale zonei

Încercați să alegeți culori cât mai naturale, existente în zona în care locuiți. Puteți găsi inspirație în natură, culori și materiale existente în apropierea casei dumneavoastră.

Verificați, care sunt culorile predominante ale zonei

4. Vopsiți doar porțiuni mici ale fațadei în culori vibrante

Doriți culori mai intense pe fațadă? Vă recomandăm, să vopsiți doar porțiuni mici ale fațadei cu culori puternice și vibrante. Majoritatea fațadei trebuie să fie în culori naturale, neutre și deschise.

5. Aveți grijă la porțiunile mai închise ale fațadei

Culorile închise pot părea mai întunecate pe o porțiune mică, decât pe întreaga fațadă. Aveți grijă ca la final, fațada să nu aibă o culoare mult prea deschisă față de cum o doreați.

Aveți grijă la porțiunile mai închise ale fațadei

6. Verificați regulile și liniile directoare de urbanism

Unele municipalități permit doar anumite culori ale fațadelor și acoperișurilor. Verificați regulile de urbanism în vigoare în zona dumneavoastră.

7. Verificați ce aspect va avea culoarea pe casa dumneavoastră

Există mai multe aplicații care vă facilitează vizualizarea culorilor și a combinațiile de culori ale viitoarei fațade. Una dintre cele mai bune este în prezent aplicația de vizualizare a fațadei Weber Saint-Gobain.

Procedura de îndeplinit este simplă. Programul te va ghida prin câțiva pași simpli, de la marcarea zonelor ce urmează a fi colorate, până la vizualizarea finală a listei de culori/produse folosite.

Cereți oferte gratuite de la zugravi