Sfaturi
Ferestre termopan
Ce fel de ferestre să alegem?

Ce fel de ferestre să alegem?

V-ați decis să vă înlocuiți ferestrele, dar nu sunteți siguri, ce tip de ferestre noi să alegeți? Pe piață, există multe tipuri diferite de ferestre din materiale avansate. Puteți alege dintre ferestrele din: PVC, lemn, aluminiu sau dintr-o combinație de materiale. Pentru a vă face decizia mai ușoară, am pregătit pentru dumneavoastră o listă cu avantajele și dezavantajele, pe care le prezintă diferitele tipuri de ferestre, și prețurile acestora.

Ferestre din PVC

Ferestre din PVC

Ferestre din PVC sunt fabricate din masă plastică și asigură rezistență și o mentenanță ușoară. Modelul de bază al acestui tip de ferestre este de culoare albă, dar ele sunt disponibile și în alte culori. Principalul lor avantaj este prețul favorabil. Ferestrele din PVC nu sunt inflamabile și au o durată de viață îndelungată. Dezavantajul lor constă în influența pe care o au asupra lor schimbările de temperatură și posibila lor dilatare. De obicei, nu sunt atât de perfecte din punct de vedere estetic.
Avantajele ferestrelor din PVC: rezistență și stabilitate, durată de viață îndelungată, nu sunt inflamabile, sunt cele mai ieftine, există posibilitatea de a alege ferestre de diferite culori.
Dezavantajele ferestrelor din PVC: din punct de vedere estetic sunt mai puțin perfecte, sunt mai sensibile la schimbările de temperatură (se pot dilata și lăsa în jos)
Prețul unei ferestre din PVC: aproximativ 430 lei *.
 

Ferestre din lemn

Ferestre din lemn

Ferestrele din lemn ontribuie la crearea unei ambianțe plăcute în spațiul de locuit, datorită materialelor naturale. Lemnul este un bun izolator și regulator al umidității. Dezavantajele acestui tip de ferestre sunt: necesitatea mentenanței regulate a lemnului și o izolare termică și fonică mai reduse. Prețul lor este cu aproximativ 40% mai ridicat față de cel al ferestrelor din PVC.
Avantajele ferestrelor din lemn: material natural, ambianța plăcută în spațiul de locuit, durata de viață îndelungată (cu o mentenanță adecvată), posibilitatea obținerii unei subvenții din Fondul de Mediu.
Dezavantajele ferestrelor din lemn: necesitatea întreținerii ramelor din lemn (vopsire, lăcuire), sunt mai scumpe decât ferestrele din PVC, sunt mai ușor inflamabile, pot fi atacate de dăunători (viermi de lemn).
Prețul unei ferestre din lemn: aproximativ 750 lei *.

Ferestre din aluminiu

Ferestre din aluminiu
Ferestrele din aluminiu sunt fabricate din aluminiu și, de aceea, sunt dintre toate cele mai durabile și mai rezistente la intemperii. Sunt adecvate și pentru geamurile foarte mari. Se caracterizează printr-o mentenanță minimă, o gamă largă de culori și cea mai îndelungată durată de viață. Unele dintre dezavantajele lor sunt: posibilitatea apariției condensului pe geamuri și investiția inițială ridicată.
Avantajele ferestrelor din aluminiu: sunt cele mai solide și mai stabile, sunt adecvate și pentru geamuri foarte mari, au o durată de viață îndelungată, sunt rezistente la intemperii, necesită o întreținere minimă.
Dezavantajele ferestrelor din aluminiu: favorizează apariția condensului, investiția inițială este mai mare.
Prețul unei ferestre din aluminiu: aproximativ 800 lei *.

Cereți oferte gratuite pentru ferestre din termopan

Combinații de materiale

Ferestre din lemn și aluminiu

Ferestre din lemn și aluminiu

Ferestrele din lemn și aluminiu iau un cadru exterior din aluminiu și partea interioară din lemn. Avantajele acestor ferestre sunt: o izolare termică bună și o ventilație optimă, fără condens. Au o durată de viață îndelungată și se închid etanș. Prețul ferestrelor din lemn și aluminiu este cu aproximativ 40% mai mare decât cel al ferestrelor obișnuite din PVC.

Ferestre din PVC și aluminiu

Ferestre din PVC și aluminiu

Ferestrele din PVC și aluminiu sunt realizate dintr-o combinație de plastic și aluminiu. Au un cadru solid, care nu permite propagarea zgomotelor și transferul de căldură. Se caracterizează printr-o durată lungă de viață. Principalele lor dezavantaje constau în costul ceva mai ridicat și posibilitatea formării condensului.

* Prețul mediu a fost calculat pentru ferestrele cu un canat și geam dublu-stratificat, cu dimensiunile 100 x 100 cm.

Cereți oferte gratuite pentru ferestre din termopan