Sfaturi
Pardoseli
Pardoseală laminată sau parchet

Pardoseală laminată sau parchet

Cumpărați pardoseli noi? În acest caz, întrebarea care apare cel mai adesea este dacă e mai bine să montezi parchet sau pardoseală laminată, și care sunt diferențele? Puteți lua o decizie în funcție de preț, tipul de material, durabilitate și mentenanța necesară. Deși pardoselile laminate și parchetul sunt fabricate din materiale diferite, ele pot fi destul de asemănătoare ca aspect.

Parchetul

Să ne ocupăm mai întâi de parchet. Puteți alege dintre 3 tipuri de parchet: clasic, din lemn masiv și multistratificat (care este format din mai multe straturi lipite). Grosimea parchetului este între 8 și 24 mm.
Dacă analizăm calitatea ambelor tipuri de pardoseli, prevalează lemnul natural, care este mai durabil, putând fi prezervat zeci de ani, dacă este șlefuit și lăcuit regulat. Acesta aportă căldură apartamentului, podeaua nefiind foarte rece pe timp de iarnă.

Alte aspect, care trebuie să fie luate în considerare sunt acelea că prețul parchetului este mai ridicat și montarea sa durează câteva zile. Pentru montarea parchetului, veți avea nevoie de un bun parchetar, care să lucreze cu precizie și profesionalism. Pentru a alege parchetarul cel mai bun și mai accesibil ca preț, completați formularul din link. Vă vom trimite gratuit până la 6 oferte de la parchetari.

Prețul parchetului

Prețul parchetului depinde de tipul acestuia, de specia de lemn din care este fabricat, de modul de prelucrare, de grosime și de dimensiuni. Prețurile se diferențiază foarte mult, începând de la 38 lei pe mp
Prețul montării parchetului este de aproximativ 20 lei pe mp.
Prețul renovării parchetului (șlefuire și lăcuire) variază între 15 și 25 lei pe mp.

Parchetul și schimbările de temperatură

Umiditatea: Majoritatea parchetelor nu sunt adecvate pentru a fi montate în încăperi cu multă umiditate, și totuși, îl puteți întâlni în unele băi. Dacă doriți parchet pentru baie, saună, bucătărie și alte camere cu multă umiditate, alegeți un parchet tratat termic, care se va dilata foarte puțin în condiții de temperaturi și umiditate ridicate.

Încălzirea prin pardoseală: parchetele din stejar, tec brazilian, molid, mesteacăn permit montarea sub ele a unui sistem de încălzire prin pardoseală. În acest caz, grosimea lemnului este de asemenea importantă, cea ideală fiind de maxim 10 mm. În schimb, nu se recomandă a monta un sistem de încălzire prin pardoseală sub un parchet din lemn de fag.

Parchetul

Pardoseală laminată

Pardoseala laminată este un tip de pardoseală mai simplu. Montarea acesteia este ușoară și rapidă. Plăcile se montează fără lipire, iar mentenanța și curățarea sunt simple. Pardoseala laminată nu trebuie să fie șlefuită sau lăcuită, motiv pentru care are o durată de viață mai scurtă decât parchetul. Aceasta este fabricată din fibre de lemn înnobilate, care imită aspectul natural al lemnului/pietrei/plăcilor ceramice și al altor tipuri de pardoseală. În comparație cu parchetul, pardoseala laminată oferă o izolație fonică și termică mai slabă. Completați gratuit formularul din link și vă vom contacta cu oferte pentru pardoseli laminate.

Prețul pardoselii laminate

Prețul pardoselii laminate este destul de mic în comparație cu cel al parchetului. Dar, acest preț depinde de rezistența, gradul de izolare termică și fonică, pe care le asigură, și soliditatea pardoselii. Prețurile pardoselilor laminate încep de la 15 lei pe mp. Și aici, diferențele dintre prețuri sunt mari.
Prețul montării pardoselii laminate este de aproximativ 15 lei pe mp.

Pardoseala laminată și schimbările de temperatură

Umiditatea: Pardoseala laminată nu este adecvată pentru a fi montată în spații interioare cu multă umiditate. Dacă intră în contact cu apa, fibrele se umflă și plăcile se deformează.

Încălzirea prin pardoseală:: Pardoselile laminate sunt potrivite pentru montarea sistemelor de încălzire prin pardoseală, dar apa din țevi nu trebuie să depășească 28°C și țevile trebuie să fie montate la o adâncime de cel puțin 3 cm față de nivelul pardoselii.

Pardoseală laminată


Cereți oferte gratuite pentru pardoseală