Sfaturi
Pardoseli
Tipuri de parchet

Tipuri de parchet

Pe piață, există multe tipuri de parchet. Parchetul este, de obicei, montat în formă brută, fiind apoi prelucrat prin șlefuire, uleiere sau lăcuire. Excepția o constituie parchetul finisat, care se cumpără deja prelucrat. Odată ce vă alegeți tipul de parchet dorit, la Necesit.ro vom găsi pentru dumneavoastră în mod gratuit parchetari verificați.

Parchetul clasic

Parchetul clasic este cel din lemn masiv, pe care îl cunoaștem de mult timp. Are grosimea între 13 și 20 mm și, de aceea, este mai puțin potrivit ca pardoseală. Parchetul clasic este disponibil în diferite culori. Odată montat, acesta poate fi șlefuit, periat, lăcuit și ceruit. Parchetul clasic poate fi montat conform unor modele diferite: în stil englezesc, ”solzi de pește”, spic, fâșii și benzi sau pătrate.

Adecvarea pentru încălzirea în pardoseală: NU
Durata de viață: maxim 50 ani. Se recomandă renovarea parchetului la fiecare 7-10 ani; poate fi renovat și de 7 ori.
Prețul final al parchetului*: începând de la 50 lei pe m2.

Parchetul clasic

Parchetul industrial

Acesta este un tip de parchet masiv, care este popular datorită rezistenței și durabilității sale. Este potrivit pentru spații foarte solicitate sau expuse la uzură, cum ar fi: în școli, grădinițe, ateliere, hanuri și hoteluri. Acest parchet are grosimea între 10 și 20 mm. În cazul în care se folosește un sistem de încălzire prin pardoseală, se recomandă montarea unui parchet mai subțire, cu grosimea de până la 10 mm. Poate fi montat conform unor modele variate. Este puțin mai accesibil ca preț decât parchetul clasic. Are o durată de viață foarte îndelungată.

Adecvarea pentru încălzirea în pardoseală: în principiu, NU.
Durata de viață: Pasemănătoare cu cea a parchetului clasic, dar poate fi renovat și de 15 ori.
Prețul final al parchetului *: începând de la 40 lei pe m2.

Cereți oferte gratuite pentru pardoseală
Parchetul industrial

Parchetul laminat

Este un parchet masiv, alcătuit din scândurele. Modelul cel mai popular este acela al tablei de șah. Dar, plăcile pot fi montate conform unor modele diferite. Parchetul laminat este cel mai avantajos tip de parchet din punctul de vedere al prețului. Montarea lui este ușoară, pentru că se utilizează adeziv pentru parchet. Acest parchet se cumpără, în general, în formă brută și se șlefuiește și lăcuiește după montare. Parchetul laminat este mai subțire, având de obicei grosimea de 8 mm. De aceea, el este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală. Dar, această compatibilitate mai depinde și de specia de lemn, din care este fabricat. Parchetul laminat poate fi renovat, dar nu de atâtea ori ca și pe restul tipurilor de parchet.

Adecvarea pentru încălzirea în pardoseală: DA (este cel mai adecvat, dintre toate tipurile de parchet).
Durata de viață:mai scurtă decât cea a parchetului clasic sau industrial. Poate fi renovat de maxim 5 ori.
Prețul final al parchetului*: de la 25 lei pe m2.

Parchetul laminat

Parchetul finisat

Parchetul finisat poate fi dublu-stratificat sau triplu-stratificat și se cumpără deja lăcuit. Principalul său avantaj constă în montarea rapidă și ușoară, fără șlefuire și lăcuire. Poate fi montat cu adeziv sau fără, într-o singură zi, și se poate merge pe el imediat. Dacă s-au uzat, parchetele finisate pot fi șlefuite la fel ca parchete clasice sau laminate. În acest parchet apar mult mai puține găuri ca în parchetul ​​clasic. De obicei, are grosimi între 10 și 14 mm. Producătorii sistemelor de încălzire prin pardoseală recomandă alegerea unui parchet dublu-stratificat, care să se monteze prin lipire.

Adecvarea pentru încălzirea în pardoseală: în principiu DA (doar cel mai subțire).
Durata de viață:asemănătoare cu cea a parchetului laminat; poate fi șlefuit și lăcuit de maxim 2 ori.
Prețul final al parchetului *:
de la 28 lei pe m2.

Parchetul finisat

Adecvarea pentru încălzirea în pardoseală: jdepinde de grosimea parchetului și de specia de lemn, din care este fabricat. Se recomandă o grosime de maxim 10 mm și o specie de lemn, care transferă bine căldura (lemnul de fag NU este compatibil cu sistemele de încălzire prin pardoseală).
Prețul final al parchetului*include livrarea și montarea parchetului (șlefuirea și lăcuirea în cazul parchetului clasic).

Cereți oferte gratuite pentru pardoseală