Sfaturi
Arhitecți
Designeri de interior – 10 idei pentru apartamente mici

Designeri de interior – 10 idei pentru apartamente mici

În apartamentele mici, fiecare metru pătrat contează. Am pregătit pentru dumneavoastră 10 idei ale unor designeri de interior, despre cum să faceți un spațiu de locuit mic funcțional și să îl valorificați la maximum. Dacă sunteți în căutarea unor idei mai aprofundate pentru apartamentul dumneavoastră, completați formularul și consultați experți în design interior.

1. Adăugarea unui etaj

V-ați dori un apartament cu mai multe nivele? Prin adăugarea unui etaj suplimentar, acest lucru este posibil. În acest fel, veți câștiga un spațiu suplimentar, pe care îl veți putea folosi ca dormitor, cameră de zi sau pentru instalarea de echipamente de fitness.

Adăugarea unui etaj

2. Paturi supraetajate

Ne plac paturile supraetajate, deoarece - la fel ca și etajele suplimentare - ne permit să folosim spațiul mai eficient. Aici nu ne referim doar la paturile duble clasice, ci și la paturi supraetajate moderne, cu spațiu gol sub ele, care poate fi folosit, după plac, pentru un birou de lucru, o canapea sau un dulap.

Paturi supraetajate

3. Folosiți spațiul de sub scări

De obicei, sub scări există mult spațiu neutilizat. În acest spațiu, puteți incorpora un dulap pentru pantofi, depozita pături sau, pur și simplu, atârna hainele de iarnă.

Folosiți spațiul de sub scări

Cereți oferte gratuite de la arhitecți

4. Economisiți spațiu în bucătărie

O regulă simplă: agățați tot, ce se poate agăța. Prin agățarea tigăilor și a oalelor, veți economisi foarte mult spațiu. De asemenea, vă recomandăm să agățați și cănile, paharele de vin și, bineînțeles, cuțitele (pe un magnet). Astfel, veți crea mult spațiu și nu veți pierde timpul, căutând echipamentul și ustensilele de bucătărie.

Economisiți spațiu în bucătărie

5. Așezați cărțile pe rafturi

Scăpați de revistele cu reclame și altă maculatură. Așezați cărțile, CD-urile și DVD-urile pe rafturi. Astfel, veți câștiga mult spațiu în camera de zi.

Așezați cărțile pe rafturi

6. Montați rafturile la înălțime

Înlocuiți noptiera cu rafturi. Cumpărați rafturi simple (pentru CD-uri) și agățați-le vertical.

Montați rafturile la înălțime

7. Canapea-pat

În loc de o cameră de oaspeți, vă recomandăm o canapea extensibilă, care poate fi transformată într-un pat. Canapeaua va fi folosită ca pat după necesități și este o soluție excelentă pentru oaspeții ocazionali.

Canapea-pat

Cereți oferte gratuite de la arhitecți

8. Folosiți spațiul de sub pat

Spațiul de sub pat nu este destinat doar colectării prafului, ci poate fi utilizat excelent. Depozitați sub pat valizele, așternuturile, păturile și hainele groase de iarnă.

Folosiți spațiul de sub pat

9. Faceți-vă ordine în șifonier

De două ori pe an, renunțați la hainele vechi și reorganizați-vă garderoba. Utilizați suporturi verticale pentru umerașe, astfel încât cămășile să atârne una sub alta; așezați pe umerașe pantaloni, eșarfe și șaluri.

Faceți-vă ordine în șifonier

10. Mașină peste mașină

Mașina de spălat și mașina de uscat rufe pot fi amplasate în baie sau în colțul holului. Așezați-le una peste alta, pentru a economisi spațiu.

Mașină peste mașină
Cereți oferte gratuite de la arhitecți