Costuri de servicii
Arhitecți
Arhitecți

Cât costă un architect?

 • 30150 lei/mp
  Proiect casă (proiect complet)
 • 120250 lei/mp
  Design interior - proiect
Solicită oferte

Vreți să știți cât vă vor costa un architect în România? Am analizat proiectele realizate de profesioniștii noștri, precum și altele din surse de renume și am obținut o gamă tipică de prețuri pentru arhitecți.


Proiect casă (proiect complet)

 • 30150 lei/mp

Serviciul este taxat în funcție de suprafața construcției. Prețul include D.T.A.C. - documentația tehnică pentru autorizația de construire și P.T.C. - proiect tehnic complet. Proiectele mai scumpe includ, de asemenea, următoarele: consultanta pentru autorizatie de constructie, proiectare arhitectura, structura, instalatii, detalii de executie, coordonare proiect, coordonare proiect tehnic, coordonare detalii de executie, Realitate Virtuala. Costul mediu pentru un proiect de casă (proiect complet) este de 90 lei/mp, sau de obicei între 30 lei/mp și 150 lei/mp.

Solicită oferte

Proiect de arhitectură - faza DTAC

 • 3090 lei/mp

Prețul include elaborarea proiectului pentru faza D.T.A.C. D.T.A.C înseamnă Documentație Tehnică pentru obținerea Autorizației de Construire și reprezintă proiectul de arhitectură, de rezistență și de instalații pe baza căruia municipalitatea emite autorizația de construire. Costul mediu pentru un proiect de arhitectură - faza DTAC este de 60 lei/mp, sau de obicei între 30 lei/mp și 90 lei/mp.

Solicită oferte

Proiect de arhitectură - faza PTh (proiect tehnic)

 • 50110 lei/mp

PTh înseamnă Proiect Tehnic și reprezintă totalitatea documentelor, planurilor furnizate de arhitecți, ingineri de rezistență, ingineri de instalații, care cuprinde soluţiile tehnice şi economice pentru realizarea obiectivului de investiții, pe baza cărora se realizează lucrările de construcții autorizate. Prețul minim pe care îl vei plăti pentru proiect de arhitectură - faza PTh (proiect tehnic) este de 50 lei/mp, iar cel maxim este de 110 lei/mp.

Solicită oferte

Proiectare instalații

 • 59 lei/mp

Costul de proiectare a instalațiilor se percepe în funcție de suprafața construcției. Prețul depinde de faza proiectului de care aveți nevoie: P.A.C. – Proiect pentru obținerea Autorizației de Construire, P.T. – Proiect Tehnic, D.E. – Detalii de Execuție. Costul mediu pentru proiectare instalații este de 7 lei/mp, sau de obicei între 5 lei/mp și 9 lei/mp.

Solicită oferte

Design interior pentru o vilă/casă

 • 10.00016.000 lei

Acesta este prețul pentru serviciul de design interior pentru o vilă/casă (de cca 100 m2). Prețul include consultanță și proiectare tehnică, poate include și vizualizare 3D. Prețurile pentru design interior pentru o vilă/casă variază între 10.000 lei și 16.000 lei.

Solicită oferte

Design interior pentru un apartament de 75 mp

 • 8.00012.000 lei

Acesta este prețul pentru serviciul de design interior pentru un apartament de 75 m2. Prețul include consultanță și proiectare tehnică, poate include și vizualizare 3D. Prețul minim pe care îl vei plăti pentru design interior pentru un apartament de 75 mp este de 8.000 lei, iar cel maxim este de 12.000 lei.

Solicită oferte

DTAD Documentatie tehnica pentru demolare – desfiintare

 • 2025 lei

D.T.A.D. = Documentatia tehnica pentru obtinerea autorizatiei de desfiintare (demolare) este titulatura care inlocuieste vechiul termen P.A.D. Așteptați-vă să plătiți între 20 lei și 25 lei pentru None None. Prețul mediu pentru None None este de aproximativ 22 lei.

Solicită oferte

Design interior - proiect

 • 120250 lei/mp

Designerii de interior sau arhitecții de interior pot fi remunerați la oră, la metrul pătrat analizat sau la proiect. Prețul depinde de suprafața spațiului, de tipul de spațiu (rezidențial sau comercial), de complexitatea proiectului și de experiența designerului. Așteptați-vă să plătiți între 120 lei/mp și 250 lei/mp pentru design interior (proiect). Prețul mediu pentru design interior (proiect) este de aproximativ 185 lei/mp.

Solicită oferte

Solicitări recente pentru arhitecți

Reproiectare construcție existentă (extindere, restaurare)

 • Tip proprietate: Ansamblu rezidențial
 • Suprafața aproximativă: 50 mp
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

Buna ziua, avem nevoie de evaluarea stucturii planseului unei scari de bloc, parter. Un spatiu comercial existent de la parterul blocului doreste sa "intepe" acest planseu pentru realizarea unui grup sanitar nou. Nu stim daca stuctura permite o astfel de lucrare si nici in ce masura va avea imobilul per ansamblu de suferit. Multumim!

Proiectare casă nouă

 • Tip proprietate: Casă
 • Suprafața aproximativă: 60 mp
 • Aveți deja teren?: Am deja terenul
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

Dorim o casa parter, 50-60mp. Nu avem autorizatie de constructie, deci si partea de proiectare prezinta interes. Ne dorim sa incepem constructia cat de curand posibil. Avem teren si un buget care sa ne permita acest lucru. Va stau la dispozitie pentru detalii iar intre 10 si 17 Octombrie suntem in tara pentru eventuale discutii. Puteti sa ma contactati pe adresa de e-mail daca nu reusiti telefonic. Cu respect,

Reproiectare construcție existentă (extindere, restaurare)

 • Localitate / sector: Brașov, Brașov
 • Tip proprietate: Altele
 • Suprafața aproximativă: 60 mp
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Sunt flexibil(ă)

SOLICIT OFERTA PRET PENTRU URMATOARELE: Doresc sa particip in perioada urmatoare la un concurs de bugetare participativa in alt oras (RM) si caut o persoana/firma care sa se asocieze cu mine la un proiect, in calitate de arhitect si sa schiteze grafic 3D/video proiectul. E vorba despre restaurarea unei insule amplasate pe un lac. Dimensiunile se pot da cu aproximatie. Propunerea va consta din următoarele documente: descrierea ideii, plan tridimensional și/sau randare 3D, plan de amenajare, Formularul 1 de participare și Formularul 2 bugetul idei. Depunătorul se vor asocia în echipe, acestea vor avea în componență cel puțin un urbanist sau un arhitect (cu document/atestat). Eligibilitatea ideilor se leagă direct cerințele specifice și de documentele de atestare profesională a depunătorilor: fezabilitatea - posibilitatea realizării tehnice și tehnologice a ideii de proiect; încadrarea în bugetul disponibil - minim 50. de euro - maxim 70. de euro (inclusiv TVA); contribuția la transformarea parcului într-un loc prietenos cu oamenii și mediul; utilitatea publică a ideii - zonă de promenadă cu tematică (de exemplu: natură, basm, high-tech etc.); să includă elemente smart (de exemplu: iluminat smart, irigații smart, elemente distractive inteligente etc.) păstrarea construcției de la intrarea pe insulă; să includă spații confortabile și smart pentru ședere/socializare; să includă de elemente de interes pe categorii de vârstă copii/tineri/vârstnici (de ex. instalații/amenajări pentru joacă, sport, jocuri diverse – table, șah etc.); acces pentru persoanele cu probleme de mobilitate; gestionarea apei pluviale; creșterea gradului de confort și atractivitate a zonei prin amenajarea spațiilor verzi; încurajarea utilizării materialelor permeabile și reciclabile/reciclate, a tehnologiilor ecologice, proiectarea ecologică a elementelor de cadru urban (eco-design); ideile trebuie să fie corelate cu planurile urbanistice ale orașului, existente pentru această zonă (de consultat platforma gislocal.md); să nu aibă un caracter comercial sau publicitar; să nu aibă un caracter politic, etnic, religios sau discriminatoriu; să nu genereze cheltuieli de funcţionare importante (întreţinere de specialitate, plata unor drepturi de autor etc.) după implementare. să fie clar delimitate spaţial şi să nu fie prea vagi; Atasez o poză de la insula. Obiectul o raza de cca 50 m. Podurile de legatura din partea dreapta si partea stanga dintre insula cu trotuare au o lungine medie de 17 m x 2 poduri. Eu am cateva idei de elemente care ar vrea sa fie incluse, cunoscand deja zona, dar nu ma rezum la ele.

Proiectare casă nouă

 • Localitate / sector: Turda jud Cluj
 • Tip proprietate: Casă
 • Suprafața aproximativă: 100 mp
 • Aveți deja teren?: Am deja terenul
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

Buna ziua, am dori o casa pe un singur nivel sau cu mansarda, dotata cu 2 dormitoare, un living cu iesire pe terasa ,bucatarie cu loc de luat masa impreuna in spatiu deschis, un dresing incapator, un spatiu tehnic pentru centrala termica si alte necesitati. Mentionez ca terenul este achizitionat anterior si are o elevatie de aprox 1,5 metrii pe o distanta de 20 de metrii. Suprafata totala a terenului este de de m patrati. Multumesc

Plan urbanistic (documentație PUD/PUZ)

 • Localitate / sector: Chiajna
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

Buna ziua, Numele meu este si va contactez din partea firmei Monsson Alma care intentioneaza sa dezvolte un parc fotovoltaic in extravilanul localitatii Clejani. Parcul fotovoltaic se va dezvolta pe aprox. ,77 ha. In acest sens, va rog sa ne transmiteti oferta dumneavoastra pentru faza PUZ si DTAC cu urmatoarele observatii: - terenul se afla in zona de protectie CFR. - terenul se afla langa mai multe foste sonde de petrol, dar o sonda este existenta si functionala - Avizul de Mediu, Enel si Transelectrica vor fi in sarcina Monsson. - pentru studiul geotehnic, CFR, OSPA. INHGA. topografic, etc. dorim sa avem cotatii separate pentru a lua o decizie ulterioara pentru contractarea serviciilor - Monsson va fi proiectantul general - proiectul va avea nevoie de mai multe Certificate de Urbanism: 1.CU parc ( PUZ si DTAC); 2.CU Conectare ( traseul LES+statie electrica de transformare); 3. CU Racordare ( beneficiar Enel) 4. CU modernizare drumuri ( beneficiar primaria Clejani) Pentru mai multe detalii, va rog sa ma contactati.

Reproiectare construcție existentă (extindere, restaurare)

 • Localitate / sector: Plavia, Prahova
 • Tip proprietate: Casă
 • Suprafața aproximativă: 60 mp
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

Doresc sa repar o casa veche construita prin anii '60 din paianta . Deci casa va pastra amprenta la sol si compartimentarile existente. Ce vreau eu , este sa ridic acoperisul cu un metru , sa schimb tabla veche cu alta noua si sa fac 2 stalpi de consolidare la colturile frontale ale casei. M-ar ajuta enorm sa obtin o oferta de proiect pt aceste lucrari.

Reproiectare construcție existentă (extindere, restaurare)

 • Tip proprietate: Casă
 • Suprafața aproximativă: 50 mp
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

Buna ziua, Doresc sa mansardez o casa in Bran. Conform studiului geotehnic efectuat, casa e rezistenta si permite mansardarea. De asemenea am certificatul de urbanism. Va rog sa imi transmiteti pe mail deviz cu tariful dvs pentru un proiect DTAC + PT si data la care puteti veni pentru o prima vizita la fata locului. Cu stima,

Proiectare casă nouă

 • Localitate / sector: Brașov, Brașov
 • Tip proprietate: Casă
 • Suprafața aproximativă: 32 mp
 • Aveți deja teren?: Am deja terenul
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Sunt flexibil(ă)

Solicit oferta de documentatie si autorizatie pentru anexa gospodareasca la casa existenta (50 mp amprenta) sau extindere de aproximativ 32 mp aprenta. Suprafata teren mp. Doresc sa aibe aceasi inaltime cu casa existenta (1 nivel - parter si acoperis).Destinatie anexei nu este inca sigura,posibil depozit sau camera. Din ce m-am informat ar fi mulr mai usor sa fac un proiect pentru o cladire noua decat reproiectare la clarirea existenta

Reproiectare construcție existentă (extindere, restaurare)

 • Localitate / sector: Valcea
 • Tip proprietate: Casă
 • Suprafața aproximativă: 65 mp
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Cât mai curând posibil

La parter am avut o camera din zid plus alta din lemn (bucatarie). Cea din urma s-a daramat, s-a zidit din BCA-auri, s-au ridicat stalpi la sala. In spatele celor doua camere, mai am o baie plus spatiu pentru centrala. Se va turna centura sus, apoi se va zidi etajul (sufragerie, dormitor, baie plus terasa). Va solicitam proiect pentru lucrare.

Reproiectare construcție existentă (extindere, restaurare)

 • Localitate / sector: Bragadiru/Ilfov
 • Tip proprietate: Apartament
 • Suprafața aproximativă: 40 mp
 • Când aveți nevoie de acest serviciu?: Sunt flexibil(ă)

Vreau sa imi inchid bucataria care este delimitata cu jumatate de perete si sa o si maresc cu jumate de metru in acelas timp. Pentru a obtine autorizatia de construire, certificatul de urbanism imi cere expertiza tehnica. Va rog sa imi dati un pret pentru aceasta lucrare. Am atasat si o poza cu peretele in cauza. Va multumesc!