Sfaturi
Firme de curățenie
8 sfaturi pentru o curățenie eficientă în apartament sau casă

8 sfaturi pentru o curățenie eficientă în apartament sau casă

Îți vine greu să te odihnești când ajungi acasă sau să te concentrezi când dorești sa muncești? Înseamnă că a sosit timpul să începi curățenia generală!

Cereți oferte gratuite de la firme de curățenie

Vei regăsi, aici, 8 sfaturi pentru o productivitate la nivel maxim atunci când începi curățenia.

Înainte de toate, trebuie să știi că orice curățenie generală este mai ușoară dacă ai menținut ordinea de zi cu zi. Este suficient să pui lucrurile la locul lor după ce le utilizezi, iar curățenia va fi mult mai simplă. Aceasta se explică prin faptul că înainte să începi să igienizezi și să dezinfectezi, lucrurile trebuie să fie strânse de pe suprafețe.

1. Creează-ți harta casei

Schițează-ți în minte repartizarea casei, în așa fel încât să începi curățenia cu încăperile cel mai des folosite. Camerele în care-ți petreci cel mai mult timp au prioritate, deoarece, în general, au și cel mai mare grad de murdărie. Dacă îți petreci foarte mult timp gătind, începe cu bucătăria!

De asemenea, este recomandat să duci la bun sfârșit curățenia într-o cameră, abia apoi să începi cu următoarea. Astfel, dacă nu ai timp sa termini, vei știi de unde să reiei.

2. „Sus-jos, sus-jos”

Nu uita această ordine! Curățenia începe de sus în jos. De la praful de pe lustră și partea superioară o corpurilor de mobilă suspendate spre podele. Altfel, dacă vei începe invers, praful și mizeria căzute din partea superioară, se vor așeza, din nou, pe suprafețele de jos, abia curățate.

3. Adio, obiecte inutile!

Cu cât ai mai puține obiecte de curățat și aranjat, cu atât va fi mai simplu. Rezervă-ți timp și răbdare să-ți sortezi lucrurile pe care nu le mai folosești. Sunt doar un obstacol în casa ta. Le poți arunca sau le poți dona, dacă acestea sunt încă în stare de funcționare. Un spațiu mai aerisit dă întotdeauna un sentiment plăcut, de curățenie.

4. Bicarbonatul și oțetul fac minuni și în afara bucătăriei

Un rol foarte important în curățenia ta îl are și dezinfectarea electrocasnicelor care ar putea aduna reziduuri, bacterii etc.

curățarea chiuvetei de bucătărie

Mașina de spălat rufe, dar și rufele, sunt prietene foarte bune cu bicarbonatul. Atât la rufele albe și la lenjeria de pat, cât și la rufele colorate, adaugă o măsură de bicarbonat peste detergent. Acesta va scoate petele galbene create la subraț din rufele albe, va păstra culoarea celor colorate, va fixa duritatea apei și elimină mirosurile.

De asemenea, oțetul este foarte bun în dezinfectarea mașinii de spălat rufe. La un ciclu de spălare, adaugă o cană de oțet în cuva goală.

5. Frigiderul, sursa ta de energie

Periodic, sortează alimentele din frigider. Aruncă-le pe cele alterate, apoi spală compartimentele acestuia pentru a scăpa de mirosurile neplăcute. Oțetul te poate salva și în această situație. Păstrează un spațiu între legume pentru a evita alterarea lor rapidă. Nu le ține niciodată în pungi închise.

6. Folosește lavete și bureți diferiți pentru fiecare cameră

Articolele folosite pentru a șterge în baie, trebuie să rămână acolo. Nu poți folosi o lavetă cu care ai curățat chiuveta pe mobila de lemn. Acesta este un principiu al igienei, dar și pentru a-ți proteja mobila.

7. Curăță ușor petele de pe gresia și faianța din baie, prin crearea aburului

Pornește apa caldă și închide geamul și ușa. Se va crea abur și umezeală care vor ușura scoaterea petelor. După ce ai finalizat operațiunea, deschide larg geamurile, pentru a grăbi uscarea suprafețelor.

8. Muzică și curățenie, în pași de dans

Curățenia este o activitate care necesită energie. De ce să nu stimulăm un pic energia și voia bună cu puțină muzică? Pornește playlist-ul preferat, reglează volumul și ... voila! Mai multe zâmbete la curățenie!

Nu uita că această activitate, chiar dacă nu pare întotdeauna plăcută, are puterea să-ți schimbe starea de spirit.