Sfaturi
Firme de curățenie
Care este diferența dintre curățarea locuinței în profunzime și cea de zi cu zi?

Care este diferența dintre curățarea locuinței în profunzime și cea de zi cu zi?

Fie că vorbim de curățenie la casă sau apartament, fie că vorbim de curățenie la birou, este necesar să cunoști diferența dintre cea făcută zi de zi și cea făcută în profunzime, dar și care este rezultatul lor.

Curățenia în apartament

Există, mai exact, trei tipuri de acțiuni pe care oamenii le efectuează atunci când „fac curat”.

1. Curățenie/ordine

Este cea mai des întâlnită activitate întreprinsă de noi, făcută zi de zi. O poți asocia cu vizualul, cu murdăria pe care o poți vedea și sesiza.

Aceasta ajută, strict, la estetica spațiului, creând un mediu plăcut și ordonat.

Cereți oferte gratuite de la firme de curățenie

2. Igienizare

Această activitate, de asemenea, trebuie făcută cât mai des. Ocupă mult mai mult timp și energie decât curățenia, însă, bineînțeles, are și rezultate mai bune. Presupune curățarea suprafețelor și mobilierului cu apă și detergenți, a materialelor textile prezente la scaune, lenjerii de pat, canapele, perdele etc., ștergerea și aspirarea prafului, etc.

O etapă foarte importantă a igienizării este curățarea aerului condiționat. Dacă este folosit atât iarna, cât și vara, acesta trebuie curățat de, cel puțin, două ori pe an. Omiterea curățării filtrelor acestuia poate duce la dobândirea anumitor boli respiratorii.

Reține că igienizarea locuinței începe cu obiectele și mobilierul din partea de sus spre cele din partea de jos!

Această activitate ajută, nu doar la crearea unui spațiu plăcut ochiului, ci și la un mediu sănătos, reducând, considerabil, prezența bacteriilor.

Dacă vrei să afli mai multe din partea unui specialist în curățenie la domiciliu sau curățenie birouri și spații comerciale, poți cere, aici, o ofertă.

Cereți oferte gratuite de la firme de curățenie

3. Dezinfectare

Necesară, la fel de des, aceasta presupune costuri puțin mai ridicate, fie că alegi s-o faci chiar tu cu produse de o calitate cât mai bună, fie că vei apela la ajutorul unei firme de curățenie. Produsele necesare acestei acțiuni trebuie să fie pe bază de alcool sau clor. Activitatea, în sine, este una mult mai amănunțită, de durată, care, din cauza substanțelor puternice menite să distrugă microbii, poate deveni periculoasă pentru pielea și sănătatea ta.

Este foarte important să porți mănuși și mască de protecție.

Această etapă duce, cel mai des, la solicitarea unor servicii profesionale de curățenie.

Poți cere, chiar tu, o ofertă.

Cereți oferte gratuite pentru dezinfecția spațiilor

Dezinfectarea este procesul de curățenie cel mai eficient, aceasta presupunând spălarea tuturor suprafețelor cu soluții chimice; antibacteriene, antifungice și germicide, având o rată de reușită de aproape 100%.

Această etapă conține toate celelalte etape, o dezinfectare începând întotdeauna cu ordinea și igienizarea spațiilor, ca suprafețele să fie libere, pregătite pentru etapa finală.

Finalul acestui proces rezultă o casă curată, un mediu plăcut și sănătos, prin eliminarea microorganismelor care ne-ar putea pune în pericol sănătatea.

Reminder: Nu uita să deschizi ferestrele atât de la casă, cât și de la birou, cel puțin 10 minute, dimineața și seara! Reîmprospătarea aerului din spațiile închise este foarte benefică pentru sănătatea ta, dar și pentru odihnă și concentrare.

Dacă dorești să afli mai multe detalii despre firme de curățenie, prețuri și ce servicii pot oferi, accesează link-ul de mai jos.

Primiti oferte gratuite pentru curățenie la domiciliu Primiti oferte gratuite pentru curățenie la birouri